eqgame.exe - Entry Point Not Found

Discussion in 'Technical Support' started by Wit, Jun 5, 2018.

  1. Wit

    Wit Dalayan Beginner

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    The procedure entry point _AIL_set_3D_room_type@8 could not be located in the dynamic link library C:\Users\\Desktop\Everquest F2P\eqgame.exe.

    I just copy/pasted a steam installed EQ to my desktop and ran the patcher. It patches fine but when I hit run I get this. Any ideas?
     
  2. Janakin Venatumbra

    Janakin Venatumbra Dalayan Beginner

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    I am also getting this from Steam installed as well as SoE installed and think it might be due to their new client which no longer supports Vista. Any work around on this?
     
  3. CFipp53

    CFipp53 Dalayan Beginner

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    4
    I was having this problem, but I finally got it to run. (Win 10)
    I uninstalled EQ steam client, and also uninstalled Steam.
    Rebooted, ran CCleaner utility's Registry "Scan for Issues" and "Fix Selected(ALL) Issues".
    CCleaner Free Utility Download from the official site: https://www.ccleaner.com/ccleaner/download/standard

    Rebooted, reinstalled Steam. Made a new steam Library directory. Added EverQuest Free-to-Play from Steam STORE.
    When it was added to my Steam LIBRARY, on the left I right-clicked to open the game properties.
    I unchecked "Enable the Steam Overlay while in-game" and unchecked "Use Desktop Game Theatre while SteamVR is active"
    As soon as the steam eq client download was complete,

    THINGS I DID NOT DO:
    I NEVER RAN THE GAME "EverQuest Free-to-Play" FROM STEAM
    and NEVER RAN THE DEFAULT PATCHER "LaunchPad.exe"

    I went back to game properties in Steam Library >Local Files (TAB) > BROWSE LOCAL FILES
    Opened the install directory. ALT+UP_ARROW or navigate to the parent directory
    (example)Mine was "D:\SteamLibrary2\steamapps\common"
    I copied the Everquest F2P folder to a different directory
    (example) "D:\Games\SOD"
    Downloaded the latest SoD Patcher from https://shardsofdalaya.com/files.htm
    Placed it in "D:\Games\SOD", and right clicked on the file, selected properties > Compatability (TAB)
    Checked "Run this program as an administrator"
    Clicked "Browse" by the white bar for "Everquest Directory"
    Navigated to my copied Everquest F2P directory
    (example) "D:\Games\SOD\Everquest F2P"
    Checked "Repatch All"
    Let the patch run, the CLOSED the patcher
    Ran OptionsEditor.exe from the game directory. Clicked through some random settings until it closed.
    Ran SOD Patcher again
    With Repatch All unchecked > (clicked) Patch and Run
    After load > (clicked) Run Game
    Worked

    Every step I described here may not be necessary, but this is how I was able to get it to run after suffering that same issue
     
    Janakin Venatumbra likes this.
  4. Janakin Venatumbra

    Janakin Venatumbra Dalayan Beginner

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    I just installed Steam on another system and did everything else in the order you described and got it to work. When I ran the patcher it downloaded a lot more files that before so the key was to not let Steam or Launchpad run and install more files past the initial Steam EQ FTP download.
     
  5. Janakin Venatumbra

    Janakin Venatumbra Dalayan Beginner

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    I had another system I was also having the same problem with (Win 10) and all I did on this one was completely delete the EQFTP folder from Steam and re-downloaded it. I did not uncheck the overlay or run cc check or uninstall Steam. All I did was NOT to run the game from in steam not run the launcher. Once the game was downloaded from steam I copied the files to my SoD directory I had made, patched it and all went great.

    The error has to come with patching files past the initial steam download.
     

Share This Page