Exponential Zone Lag

Discussion in 'Technical Support' started by Wurmus, Apr 9, 2018.

  1. Oarbuk

    Oarbuk Dalayan Beginner

    Joined:
    Dec 26, 2018
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Did anyone ever come up with a solution to this issue?
     
  2. Snake

    Snake Dalayan Elder

    Joined:
    Nov 18, 2007
    Messages:
    727
    Gender:
    Male
    Sadly no.

    Some of us don't experience it at all, others can manage by setting all filters to Hide, reduce the Clip plane, set /log to off, ect ect, and then there are some, that no matter what they do (disable antivirus, do all the before mentioned, /refresh or make new clients, you name it), they just lag out really easy.

    I have heard some theories that is some sort of ISP problem. I haven't really understood what the problem was, but allegedly it can be tested by connecting through a VPN.
     
  3. tinkaa

    tinkaa *fake Tinkerbell*

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    1,548
    Location:
    Europe
    I solved my lag by changing some settings in eqclient.ini:

    1) set all CPUaffinity# to CPUaffinity# = -1
    2) set 20PixelShaders= TRUE
    14PixelShaders= TRUE
    VertexShaders= TRUE
    Thanks to Xero for input.
     
    Last edited: Jul 14, 2019
    Snake, Kedrin and Builder Anubis like this.
  4. sod.mikio

    sod.mikio Dalayan Beginner

    Joined:
    Aug 24, 2019
    Messages:
    1
    Still get this desync issue in remnant and spires.
    Quite frustrated as the progression of my toon is largely blocked because of this.

    I notice that my dot damages and damage messages are not affected by this desync issue.
     

Share This Page