Unable to Load form Character Select

Discussion in 'Technical Support' started by AngryCow, Feb 14, 2018.

  1. AngryCow

    AngryCow Dalayan Elder

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    513
    Whenever I load to character select, my screen shows the character animations sped up (to the point where my character kinda looks like they are dancing and the attack animations are just weird twitches) and none of the buttons works on the screen using a mouse click. When I press enter It looks like it attempts to load into the game, but then always crashes to server select. I have tried to load from my usual steam install, a fresh steam install, an old titanium install, and repatching everything, nothing has produced a different result. I'm running windows 7. Does anyone have an idea on how to fix this? Thank you in advance.
     
  2. Robolobster

    Robolobster Dalayan Beginner

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    18
    Gender:
    Male
    It sounds like a processor multi-core issue on AMD processors, Everquest is designed to only use one core and it seems EQ is pretty good about assigning itself to only one core but in your case perhaps it's trying to use more then one, causing your game to run at ludicrous speed. I found some posts and articles where other folks have ran into the same issue. I haven't tested but give these solutions a go:

    https://www.redguides.com/forums/threads/36561-Control-your-Multi-Core-processor-easily

    https://www.project1999.com/forums/archive/index.php/t-163362.html

    It looks like there's flags you can add to the game shortcut to force it to run on one core. Not sure how that'll work with the SoD patcher. Hopefully that helps!
     
    AngryCow likes this.
  3. AngryCow

    AngryCow Dalayan Elder

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    513
    Thanks for the reply. I've tried playing with core assignments and so far no luck. I will keep trying though.
     
  4. treerunner

    treerunner Dalayan Beginner

    Joined:
    Wednesday
    Messages:
    1
    Was this ever solved? having this issue currently
     
  5. AngryCow

    AngryCow Dalayan Elder

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    513
    I was able to solve it by underclocking my PC
     

Share This Page